Parcul De Aventuri Escalada Parc, Gura Humorului

Adresa Parcul De Aventuri Escalada Parc

Drum Arinis, Loc. Gura Humorului, Jud. Suceava
(vezi harta)

Daca ai ajuns la Gura Humorului inseamna ca te afli in sudul Bucovinei, intr-o localitate ce este atestata inca din vremea bravului domnitor Stefan cel Mare si care din 2005 este declarata “statiune turistica de interes national”.

Orașul Gura Humorului este situat în partea centrala a judetului Suceava, la limita estica a Obcinilor Bucovinei, in depresiunea Humorului. Vatra orasului se afla la confluenta raului Humor cu raul Moldova, de la acest fapt provenind numele orașului. Localitatea este pozitionata la o altitudine de aproximativ 470 de metri, având un climat cu proprietati sedative. Locul a fost cautat, inca din a doua jumatate a secolului al XIX-lea, ca stațiune climaterica.

Bucovina in general reprezinta un punct de atractie turistica foarte important pentru tara noastra datorita manastirilor ce se afla pe acest teritoriu. Insa,pe langa pelerinaje la locasele monahicesti, aici exista o varietate de atractii turistice precum statiuni, parcuri de aventuri, festivaluri si multe altele.

DESCRIERE ESCALADA PARC

Daca te afli la Gura Humorului si mai mult decat atat, iti place adrenalina si ai spirit de aventura, trebuie neaparat sa faci o oprire la parcul de aventuri de langa oras.

Situat la doar 3 minute cu masina sau 15minute de mers pe jos din centrul orasului (de la gara),in Complexul de Agrement Arinis, parcul de aventuri ESCALADA este principala atractie a verii si  nu numai.

Escalada Parc iti ofera distractie la inaltime intr-un cadru de exceptie. Nu e necesar sa fii un bun sportiv ca sa poti face fata cu success traseelor acestui parc, ci doar trebuie sa ai un spirit tanar, energic, sa vrei sa-ti testezi abilitatile de concentrare si pe langa acestea sa ai un dram de nebunie si curaj. Varsta minima este de 4 ani si greutatea maxima de 120 de kilograme.

Parcul iti pune la dispozitie 6 trasee distincte cu grade crescatoare de dificultate, marcate in culori incepand de la galben, nivelul cel mai usor, continuan cu doua trasee  verzi (cu un grad de dificultate putin mai ridicat), si se incheie cu unul albastru si unul rosu. Cei mici au parte de un traseu special de culoare mov.

Elementul preferat pentru majoritatea curajosilor ce vin la Escalada Parc este tiroliana: un fel de topogan pe franghie pe care se traverseaza in viteza o prapastie fiind agatat de un scripete.

Pentru cei care se simt mult mai bine cu picioarele pe pamant si nu doresc sa piarda contactul cu solul pot opta pentru momente de distractie la cele 18 piste de minigolf ale parcului. Echipamentul necesar, regulamentul si instrumentele de notat sunt asigurate odata cu inchirierea pistei de minigolf.

PROGRAM PARC

 • iunie-august: 10:00-20:00
 • septembrie-mai: 10:00-pana la lasarea serii

Ultima intrare va fi cu 2 ore inainte de incheierea programului.
In timpul sezonului fluxul de persoane este mare si ar fi incorect sa se faca rezervari. Veniti pur si simplu!
Parcul de aventuri este deschis si pe ploaie dar se poate inchide din motive de siguranta (conditii meteorologice nefavorabile).

In zilele de duminica si de sarbatori Parcul de Aventuri s-ar putea sa aiba perioade de asteptare. Va recomandam ca la sfarsiturile de saptamana frumoase sa vizitati dimineata Parcul de aventuri.

TARIFE PARC

 

o persoana

Grupuri (minim 10 persoane)

ora  suplimentara

Adulti de la 16 ani

29 lei

25 lei

10 lei

Copii 12-15 ani

25 lei

22 lei

8 lei

Copii 8-12 ani

22 lei

20 lei

6 lei

Copii 4-7 ani

15 lei

14 lei

5 lei

TARIFE MINIGOLF

 • Adulti de la 16 ani: 16 lei
 • Copii de la 6 ani: 13 lei
 • Programul de functionare la minigolf este acelasi cu cel al parcului.

Profita de ocazie si viziteaza Gura Humorului si imprejurimile:

 • Bazinul de inot si piscina in aer liber din Complexul de Agrement Arinis
 • Manastirea Voronet
 • Casa memoriala “Nicolae Labis”, loc. Malini
 • Casa memoriala si Muzeul “Ciprian Porumbescu”, loc. Ciprian Porumbescu
 • Muzeul “Arta lemnului”, Campulung Moldovenesc
 • Muzeul obiceiurilor populare din Bucovina, Gura Humorului
 • Cetatea Scheia si Cetatea de Scaun a Sucevei, Suceava
 • Muzeul de Stiinte ale Naturii, Suceava
 • Muzeul de istorie si etnografie, Curtea Domneasca, Suceava
 • Manastirea Moldovita
 • Manastirea Sucevita
 • Manastirea Putna
 • Partia de schi din Gura Humorului si cea din Malini in anotimpul rece

Scrieti parerea dvs. despre Parcul De Aventuri Escalada Parc