Muzeul Tehnicii Populare Astra, Sibiu

Adresa Muzeul Tehnicii Populare Astra

Loc. Sibiu, Jud. Sibiu
(vezi harta)

DESCRIERE

Daca ai ajuns in Sibiu sa stii ca ai pasit intr-un adevarat colt de rai, pentru ca pe aceste meleaguri vei descoperi locuri cu adevarat fabuloase, povesti senzationale care nu numai ca te vor trimite cu gandul la copilarie, liniste si pace, dar iti vor oferi sansa sa calatoresti cu mintea mult mai departe descoperind frumusetea, simplitatea si complexitatea vietii stramosilor tai.

Fosta capitala culturala europeana in 2007, Sibiul este cel mai important centru economic si cultural din sudul Transilvaniei. Aici istoria a lasat o amprenta puternica creand un cadru prielnic dezvoltarii artei si culturii. 

In Sibiu nu ai cum sa te plictisesti pentru ca sunt atat de multe locuri de vazut incat sigur vei dori sa te reintorci si alta data. Oamenii locului sunt carismatici, ospitalieri si foarte comunicativi contracarand anumite stereotipuri despre ardeleni. Ei se mandresc cu ceea ce au, cu locurile in care traiesc, sunt veseli si spun din toata inima ca sunt ardeleni.

Asadar, te afli in centrul tarii, “la Hermannstadt”cum spun unii si nu stii incotro sa o apuci? Ei bine, daca tot ai scapat din agitatia orasului tau, uita de toate cele cotidiene si evadeaza pentru cateva ore la Muzeul Tehnicii Populare ASTRA. Te asigur ca nu vei regreta!

DESCRIEREA MUZEULUI TEHNICII POPULARE

Muzeul Tehnicii Populare face parte din Complexul National Muzeal “Astra” si este unul dintre cele mai mari muzee in aer liber din Romania. Ca sa ajungi aici este foarte simplu, fiind situat la doar 3 km de oras, mergand spre sud, pe Calea Poplacii, in drum spre Rasinari. Se poate ajunge cu masina, autobuzul sau de ce nu, asemenea mie, intr-o plimbare cu bicicleta (pe care o poti inchiria de la intrarea in centru vechi pentru o zi intreaga la un pret aproape nesemnificativ).

Pe langa peisajul mirific din Dumbrava Sibiului, aici vei descoperi creatii ale civilizatiei populare traditionale, pre-industriale romanesti. Vei putea admira casele, atelierele, complexele de cladiri intr-o plimbare prin sat, colindand printre copacii Dumbravii sau pe malul lacului ce gazduieste aceasta creatie.

Daca vizitezi Muzeul Tehnicii Populare in anotimpul estival ai toate sansele sa beneficiezi si de o multime de spectacole in aer liber. Aici muzica, dansul si voia buna e la ea acasa asa ca fii in orice clipa pregatit sa intri in hora sau sa participi la o copiopasa masa campeneasca. La muzeul etnografic in aer liber se organizeaza festvaluri, targuri mestesugaresti si de arta, proiectii de filme si diapozitive, spectacole folclorice, slujbe religioase de sarbatori si alte evenimente care sa-ti aduca aminte de minunatele clipe petrecute la Sibiu. Tot aici poti opta pentru o masa traditionala romaneasca la Hanul din Batrani sau Hanul din Tulghes, dupa care te poti destinde intr-o plimbare de vis cu barca pe lac sau una la pas printre morile de vant.

In continuare iti voi da detalii despre programul de vizitare si tarifele de intrare lasandu-te pe tine, drag vizitator, sa descoperi indeaproape tainele ce le ascunde muzeul in aer liber de la Sibiu, folclorul local, mireasma ce invaluie acest tinut mirific intr-o atmosfera de poveste. Totodata, daca tot esti aici nu ezita sa vizitezi Gradina Zoological din Sibiu care este chiar langa Muzeul Tehnicii Populare, nu rata o plimbare prin parcul Subarin daca te intorci spre oras sau daca timpul iti permite, sa dai o fuga si pana la Rasinari (8 km de Sibiu), loc unde splendoarea naturii a fost conservata cum nu se putea mai bine.

ORAR DE VIZITARE MUZEUL TEHNICII POPULARE:

  • Luni-Duminica, 10:00-18:00- program de vara (mai-septembrie)(luni- fara vizitare interioare);
  • Luni-Duminica, 09:00-17:00- program  de iarna (octombrie-aprilie)(fara vizitare interioare).  

TARIFE DE INTRARE MUZEUL TEHNICII POPULARE:

Nr. crt Explicatii Tarif propus pentru anul 2013-2014
1. Bilet intrare adulţi 15,00 lei/ persoană
2. Bilet intrare pensionari 7,50 lei/ persoană
3. Bilet intrare elevi şi studenţi 3,50 lei/ persoană
4. Bilet intrare adulţi în grupuri organizate > 20 persoane (Un însoţitor are intrarea gratuită) 10,00 lei/ persoană
5.

Bilet intrare elevi şi studenţi în grupuri organizate >20 persoane ( Un însoţitor are intrarea gratuită).

2,00 lei/ persoană
6.

Abonament anual familial unic, valabil pentru toate unităţile muzeale ale complexului (părinţi + copii)

50,00 lei/ an
7.

Abonament anual individual adulţi, valabil pentru toate unităţile muzeale ale complexului

40,00 lei/ an
8. Abonament anual individual – pensionari, valabil pentru toate unităţile muzeale ale complexului (venit lunar > 1.000.lei) 20,00 lei/ an
9.

Abonament anual individual – pensionari, valabil pentru toate unităţile muzeale ale complexului (venit lunar între 700-1000.lei)

15,00 lei/ an
10.

Abonament anual individual – pensionari, valabil pentru toate unităţile muzeale ale complexului (venit lunar < 700.lei)

Gratuit
11.

Abonament anual  individual - elevi şi studenţi, valabil pentru toate unităţile muzeale ale complexului

10,00 lei/ an
12 Abonament familial anual pentru cadre didactice şi alte categorii de bugetari Sibieni, valabil pentru toate unităţile muzeale ale complexului ( părinţi + copii) 30,00 lei/ an
13 Taxă utilizare  audioghiduri 20,00 lei
14 Taxă ghidaj grup – limba română 50,00 lei
15 Taxă ghidaj grup – limbă străină 70,00 lei
16 Taxă de filmare în muzeu pentru persoane fizice 100,00 lei/ zi
17

Taxă de filmare în muzeu pentru studiouri de TV., profesionişti,etc

500,00 lei/ oră
18 Taxă de fotografiere grupuri organizate (cununii, botezuri şi alte manifestări ocazionale) 50,00 lei/ aparat/ zi
19 Taxă popicărie 5,00 lei/ oră


Profita de ocazie si descopera Romania mai de aproape! VIZITEAZA…

ALTE OBIECTIVE TURISTICE DIN SIBIU:

  • MUZEE: Muzeul de Etnografie Universala “Franz Blinder”, Muzeul de Istorie, Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul de Istorie a Farmaciei, Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca “Emil Sigerius”, Muzeul de Arme si Trofee de Vanatoare, Muzeul de locomotive cu aburi.
  • LACASURI DE CULT: Biserica Evanghelica Parohiala (luterana), Catedrala Ortodoxa, Biserica Fraciscanilor (romano-catolica), Sinagoga cultului mozaic s.a.
  • ALTE CLADIRI SI LOCURI: Pasajul Scarilor, Piata Mare, Piata Mica, Piata Albert Huet, Turnul Sfatului, Podul Minciunilor, Palatul Brukenthal, Zidul cetatii Sibiu.

IMPREJURIMI:

Lacul Balea, Cascada Balea, Statiunea Montana Paltinis, Ocna Sibiului, Gura Raului, Rasinari, Cisnadioara, Transfagarasan, Poiana Sibiului, Fantanele.

Scrieti parerea dvs. despre Muzeul Tehnicii Populare Astra